Tuesday, April 14, 2009

The Great Taxing Indian Red Tape.

Some one Help me on TAX..........

1) Qus. : What are you doing?

Ans. : Business.

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

2) Qus. : What are you doing in Business?

Ans. : Selling the Goods.

Tax : PAY SALES TAX!!

3) Qus. : >From where are you getting Goods?

Ans. : From other State/Abroad

Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?

Ans. : Profit.

Tax : PAY INCOME TAX!

5) Qus. : How do you distribute profit ?

Ans : By way of dividend

Tax : Pay dividend distribution Tax

6) Qus. : Where you Manufacturing the Goods?

Ans. : Factory.

Tax : PAY EXCISE DUTY!

7) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?

Ans. : Yes

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

8) Qus. : Do you have Staff?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

9) Qus. : Doing business in Millions?

Ans. : Yes

Tax : PAY TURNOVER TAX!

Ans : No

Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

10) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?

Ans. : Yes, for Salary.

Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

11) Qus.: Where are you taking your client for Lunch & Dinner?

Ans. : Hotel

Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

12) Qus.: Are you going Out of Station for Business?

Ans. : Yes

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

13) Qus.: Have you taken or given any Service/s?

Ans. : Yes

Tax : PAY SERVICE TAX!

14) Qus.: How come you got such a Big Amount?

Ans. : Gift on birthday.

Tax : PAY GIFT TAX!

15) Qus.: Do you have any Wealth?

Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX!

16) Qus.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going?

Ans. : Cinema or Resort.

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

17) Qus.: Have you purchased House?

Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

18) Qus.: How you Travel?

Ans. : Bus

Tax : PAY SURCHARGE!

19) Qus.: Any Additional Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

20) Qus.: Delayed any time Paying Any Tax?

Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

21) INDIAN :: can i die now??

Ans :: wait we are about to launch the funeral tax!!!

2 comments:

Devanshi ~ Danelle said...

I am doing my taxes now, we all have to pay this...any country. It is true there are only two things you will ever do in this life...die and pay taxes.

Shreesh said...

Well these many are too many.what Osho said was right now I know why he hated taxes.Its as good as that we are paying the tax for being alive and breathing.huh!!